Monika C.

Pyszny lekki, puszysty omlet zapiekany z warzywami i ulubionymi dodatkami.


Idealny na śniadanie i na obiad.


 


omlet z warzywami 


 ***


Składniki: (2 porcje) 3 lub 4 jajka, 2 łyżki mąki, 2 łyżki mleka, 1/3 małej papryki żółtej i czerwonej, pomidor, 2 łyżki szczypiorku, 4 plasterki szynki, 2 parówki, 10 dag sera żółtego, bazylia, sól, pieprz


Wykonanie: Oddzielić białka od żółtek, ubić na sztywną pianę, dodać mleko, mąkę, żółtka, 2 czubate łyżki startego sera. Resztę składników ( oprócz pomidora) drobno pokroić i wymieszać z masą. Doprawić do smaku. Pomidora pokroić na plastry, ułożyć na wierzchu, posypać resztą sera i szczypiorkiem. Delikatnie wymieszać. Formę natłuścić masłem. Piec w temp 180 stopni 25- 30 minut.


***


omlet z warzywami


***


omlet z warzywami