Monika C.

Przez ostatnie parę dni mój obiad nie był zbytnio urozmaicony. Ryż, jogurt lub serek i truskawki:) Nie mogę się nimi najeść, bo czy można mieć ich dość?:) Ich zalet nie można nie docenić. Masa witamin i innych bogactw których nie chce wypisywać bo musiałabym skopiować z wikipedii ;) ale wit C mają więcej od cytryny!  Więc na zdrowie:)


ryż, truskawki, serek, miód


Składniki: (na 2 osoby) 2 woreczki ryżu paraboiled, 20 dag truskawek, 1 mały jogurt naturalny (lub śmietana lub serek śmietankowy), 1 łyżeczka miodu, kilka kropel cytryny


Wykonanie: Ryż gotujemy ok 15 min w posolonej wodzie, odcedzamy. Truskawki myjemy, odrywamy szypułki. Wrzucamy do wysokiej miski (bo może pryskać). Dodajemy jogurt, miód, sok z cytryny. Miksujemy aż wszystkie składniki się połączą. Wylewamy na ryż, jeśli jest mało słodkie, posypujemy całość cukrem.


ryż, truskawki, serek, miód